Mission er et “dyrt” ord

Vi er godt i gang med en temaserie om mission ved vores gudstjenester. Hvis du har misset den første gang, så kan prædikenen høres her. Og tag evt. søndagen før med også. Der havde vi besøg af Keld Dahlmann, som på mange måder foregreb vores temaserie om mission.

Jeg vil gerne komme med en indrømmelse her vedrørende ordet “mission”. Jeg har det faktisk lidt stramt med det ord. Det er (for ikke at tale om kald, evangelium, nåde, velsignelse, tjeneste osv.) ét af de mange “dyre” ord, vi har i vores kirker, og man behøver såmænd ikke engang være ny i troen eller i en kirke for at finde ordene lidt svære at få greb om. Alligevel har jeg valgt at bruge ordet i navnet på vores temaserie, som hedder: “Hvordan finder jeg vej i Guds mission?”. Derved har jeg også forpligtet mig til at gøre ordet mindre “dyrt”. Jeg vil gøre en indsats for at gøre det begribeligt, håndgribeligt og relevant. Hvis du er klar på det, så kan du begynde med at læse videre her og ellers lytte med på prædikenerne de kommende søndage.  

Ordet “mission” er hentet fra latin og betyder noget i retningen af “at være sendt”. Ligesom en soldat bliver sendt på mission eller “missionærer” i traditionel betydning bliver sendt til andre lande for at hjælpe i fattige samfund og dele de gode nyheder om Jesus. Men hvis soldater og missionærer er vores eneste referenceramme for at forstå ordet mission, så kommer vi ikke ret langt. For det er de færreste af os, der arbejder som soldater eller missionærer i udlandet. 

Jesus sender sine disciple ud til verdens ender for, at de skal fortælle de gode nyheder om ham der. En helt afgørende pointe for at forstå denne sendelse/mission er, at de ikke først skal begynde at fortælle, når de er nået til verdens ende. Nej, alle på deres vej har brug for at høre om Jesus. Missionen begynder allerede inden, de har forladt huset, hvor deres familie bor. Familien har nemlig også brug for at høre om Jesus. Igen og igen. Og lige uden for huset, når de møder naboen. For naboen – ja alle i nabolaget og hele byen har brug for at høre verdens bedste nyheder. Jeg tror, du har fanget pointen nu. Mission – altså Jesu sendelse af os begynder og foregår lige der, hvor vi er; i familien, i de nære relationer, blandt naboer, kolleger osv. 

Og hvad er så missionen? Hvad er vi sendt med og hvorfor? Det kan du høre mere om her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *