Jesus er den samme i går og i dag og til evig tid

Foråret er skudt i gang. Jeg tager mig selv i at fløjte og smile meget mere på cyklen – selv når jeg skal op ad stejle bakker. Det er årstiden, som mange danskere ånder og lever for. Mørket er erstattet af lyset og de visne blade erstattet af grønne blade, farverige blomster og vejret er til at opholde sig ude i. Foråret kan lyse op i krop og sind, så selv den værste cykeltur bliver en fornøjelse. 

Glæden er simpelthen større i foråret. Måske kender du det fra dig selv. Glæden, freden og taknemmeligheden har ikke helt så langt til overfladen som i vinterhalvåret. Paulus siger, at vi altid skal glæde os. For mange af os er det en opfordring, som falder os lettere at følge om foråret end om efteråret. Den gode øvelse for os er at huske hvorfor vi skal glæde os. Det skal vi fordi, Jesus altid er med os.

Jesus Kristus er den samme i går og i dag og til evig tid.
Hebræerbrevet, 13, 8.

Hans kærlighed gælder året rundt og livet langt. 

Jesus siger om sig selv, at han er den gode hyrde. Det græske ord for “gode” er kalos, som får ordet “god” til at blegne lidt. Det betyder blandt andet brillant, exceptionel, fremragende og beundringsværdig. Jesus er simpelthen indbegrebet af alt skønhed og godhed – i går og i dag og til evig tid er han den samme. Også til efteråret. Også når jeg bekymrer mig, er fortvivlet, syg eller bange. Jesus er i alle forhold min gode/kalos hyrde til evig glæde.

Glædeligt forår!

Den 23. april handlede min prædiken om “Den gode hyrde”. Lyt til den her: